ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
20
Ruj
2016

Počinje nova sezona Master Class radionica

by Domagoj Delimar

Nakon nešto ležernije ljetne atmosfere i manjeg broja aktivnosti, vraćamo se našem uobičajenom ritmu rada, počevši sa otvorenjem sezone Master Class radionica.

Za one koji još ne znaju, “Master Class” je naš projekt školovanja, u sklopu kojeg smo od prvog predavanja održanog u srpnju 2013. do danas imali čast i zadovoljstvo našim pokretačima startup projekata, kao i široj zainteresiranoj javnosti kao predavače i mentore u više navrata dovoditi međunarodne stručnjake, kako bi svoja iskustva prenijeli našoj poduzetničkoj zajednici.

Ovogodišnje događanje omogućava HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, tako što finacira put i smještaj gostiju predavača. Ovaj put u toj će se ulozi pojaviti Mirena Bagur, osnivačica CONTeXO Grupe u kojoj vodi tim stučnjaka s područja visokih tehnologija, zdravstvenih tehnologija i startupa te Winfried Burke, suosnivač iGetBettera, ujedno i član MIT Mentor Smart programa, fokusiranog na mentoriranje odabranih startupova.

Tijekom interaktivne prezentacije (The Entrepreneurs’ Dilemma: have an idea, now what?) Mirene i Winfrieda, polaznici Master Classa će moći saznati više o tome kako najbolje uklopiti vlastitu kompaniju u najpogodnije okruženje (“Which ecosystem to choose?”), gdje pronaći izvore financiranja za početak ili poboljšanje rada (“Where is the money?”), kao i priliku učiti iz direktnog primjera (case study) startupa koji je nedavno prodan jednom tehnološkom gigantu, a prvotno je financiran od strane poslovnih anđela.

Veliku podršku ovoj inicijativi pruža i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, koje je osiguravalo i financijsku podršku u prvom ciklusu predavanja, a podršku također pruža i Europska poduzetnička mreža (een.hr), čiji je ZIP partner, a sve s ciljem omogućavanja ambicioznim i inovativnim malim i srednjim poduzećima da ostvare rast i internacionaliziraju poslovanja.

Vjerujemo da će Master Class donijeti mnogo novih i korisnih informacija, kao i dati odgovore na pitanja koja muče pokretače startupa. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a prijave su moguće putem sustava Entrio

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.