ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
Drugi StartupVG
14
Ožu
2018

Drugi #StartupVG – Natjecanje u razvijanju poslovnih ideja u Velikoj Gorici

by Tihana Marelja

Nakon uspješno održanog prvog #StartupVG natjecanja prošle godine koji je okupio veliki broj mladih iz cijele Hrvatske,  Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira drugi po redu #StartupVG – natjecanje u razvijanju poslovnih ideja i poduzetničkih projekata.

Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Biti će to dva dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni  su stručnjaci za pokretanje startup projekata.

  • Ovo natjecanje samo jedna je od mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu. Na nama kao Gradu je osigurati sve uvjete da poduzetnici ostvare svoje ideje i projekte ovdje u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje, te će tri najbolja tima biti nagrađeni.  Vrijedne nagrade za najbolje timove osigurali su Partneri projekta Erste & Steiermärkische Bank d.d., Comminus d.o.o. i Makromikro grupa. Pobjednici će biti nagrađeni s 15.000,00 kn, drugoplasirani tim bit će nagrađen s novčanim iznosom od 3.000,00 kn, dok će trećeplasirani tim osvojiti prijenosno računalo ACER Aspire V3-572G-39TM.

„ Prošlogodišnji #StartupVG nadmašio je sva naša očekivanja, prvenstveno zbog velikog interesa mladih koji su svojim entuzijazmom, idejama i projektima pokazali da imaju potencijala za realizaciju uspješnih poduzetničkih pothvata. Na ovogodišnjem #StartupVG-u očekujemo još veći broj sudionika i novih inovativnih ideja i projekata. Zahvaljujem se partnerima Erste banci, tvrtki Comminus i Makromikro grupi što su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali“ – Izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 14.4.2018., u 9:00h, u prostoru Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici na adresi Josipa Pucekovića 4.

Prijave su moguće putem linka do 10.4.2018., do 12:00h.

Informacije o natjecanju #StartupVG možete pratiti na Facebook profilu: www.facebook.com/startupvg/

Tihana Marelja

Tihana Marelja

Accidentally stumbled upon the world of startups, but deliberately choose to stay in it!