ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
DSC05099
19
Lis
2017

John Bantleman u ZIP-u okupio brojne poduzetnike

by Tihana Marelja

Jučer je u sklopu ZIP projekta “Master Class” održano predavanje na temu “Zero to IPO” gdje je glavni predavač bio John Bantleman, čovjek s više od dvadeset godina iskustva u vođenju softwarskih firmi i savjetnik u nekoliko perspektivnih startupa, među kojima je i hrvatski Memgraph. Ovog puta, gost predavač Bantleman održao je zanimljivo interaktivno predavanje koje je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima ali i interesantnim usporedbama, primjerice uspoređivanjem pokretanja startupa s avionskom pistom. Glavna tema predavanja bila je skaliranje startup tvrtki, što je okupilo velik broj zainteresiranih koji su, osim o procesu rasta startup tvrtki, imali priliku čuti i što jedan startup čini zanimljivim investitorima.

Johnu se tijekom predavanja pridružio i Dominik Tomičević, osnivač startupa Memgraph, koji je, zahvaljujući vlastitom iskustvu, publici mogao dati uvid u onu drugu, startup stranu investiranja, čime je Johnovo predavanje idealno upotpunjeno. Publika je od dvojice predavača mogla čuti sve o njihovom primjeru suradnje, te kako se pripremiti za razgovore s investitorima, što napraviti nakon prve investicije, no i koje su opcije moguće jednom kad startup postane uspješna, velika firma. Za kraj predavanja, kao jednu od najvažnijih rečenica istaknuo je: “Tech companies are people companies”, čime smo još jednom dobili potvrdu da su u startapima, ali i u svim ostalim kompanijama, ljudi i agilan tim s dobrom komunikacijom jedan od najbitnijih faktora za razvoj tvrtke. Pored toga, predavači su također naglasili važnost networkinga i uključivanja u startup zajednice i program, što zbog razmjene ideja, što zbog mogućnosti povezivanja s potencijalnim investitorima.

I u ovoj sezoni Master Classa partner nam je HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Tihana Marelja

Tihana Marelja

Accidentally stumbled upon the world of startups, but deliberately choose to stay in it!