ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
IMG_6016_1920x1280
22
Svi
2018

Vrijeme je za #startupZG Idea Bootcamp i nagradu od 15.000kn

by Tihana Marelja

Natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata #startupZG održat će se 16. i 17. lipnja, a najbolji tim nakon intenzivnog dvodnevnog programa koji uključuje mentoriranje tijekom razvoja projekta te samo natjecanje, očekuje i nagrada u iznosu od 15.000 kuna. #startupZG natjecanje održava se u organizaciji ZIP-a uz Grad Zagreb kao glavnog partnera te Visoko učilište Algebra kao strateškog partnera.

#startupZG intenzivno je dvodnevno natjecanje s ciljem razvoja tehnoloških ideja na brz i efikasan način, a ove će se godine održati 16. i 17. lipnja. U sklopu natjecanja, timovi koji žele razviti svoju ideju uz pomoć mentora imaju priliku naučiti kako od ideje stvoriti poslovni projekt, mogu čuti što stručnjaci i mentori misle o njihovoj ideji te kroz konkretno natjecanje provjeravaju koliko poduzetničkog duha uistinu imaju. Najbolji tim ima priliku osvojiti nagradu u vrijednosti od 15.000 kn, što idejama u začetku može itekako pomoći u poticanju daljnjeg razvoja projekta. Na natjecanje se mogu prijaviti svi oni koji imaju ideju, ili su bez nje ali bi se htjeli priključiti nekom od timova.

#startupZG najnovije je izdanje ciklusa poduzetničkih i startup događanja koja je ZIP već organizirao od 2015. godine, kako u Zagrebu tako i u drugim gradovima kao što su Koprivnica i Velika Gorica. Ovogodišnji strateški partner natjecanja je Visoko učilište Algebra, u sklopu čijeg će se kampusa u Zagrebu natjecanje i održati, a glavni partner natjecanja je Grad Zagreb, koji je i financijski podržao inicijativu.

“ZIP i Algebra, suorganizatori #startupZG natjecanja, u potrazi su za najzanimljivijim projektima i idejama koji su u vrlo ranoj fazi svojeg razvoja. Tokom dva intenzivna dana, kroz rad s mentorima, razvoj ideje i konačno prezentiranje ocjenjivačkom žiriju, timovi će napraviti značajan iskorak u osmišljavanju svojih projekata, osobito u definiranju ili promjeni poslovnog modela. Osim samog mentorskog rada, za timove će važna biti i prilika da na završnom ‘pitchingu’ prezentiraju projekte žiriju i ostalim sudionicima, te naravno da se bore za vrijedne nagrade”, naglasio je Ivo Špigel, jedan od osnivača ZIP-a.

Posebna vrijednost #startupZG natjecanja je i medijska pažnja – za neke od timova to će možda biti i prilika da se o njihovom radu prvi put čuje u javnosti zahvaljujući pažnji koju ovom natjecanju tradicionalno posvećuju tehnološki i poslovni mediji.

Kroz dosadašnja je natjecanja poduzetničkih ideja koje je organizirao ZIP prošlo više od 250 poduzetnika, 100 timova i ideja.

Prijave za #startupZG otvorene su do 10. lipnja 2018. u ponoć na linku. Kriterij za odabir pojedinaca prjavitelja bit će vođen prema tome tko se prvi prijavi.

Tihana Marelja

Tihana Marelja

Accidentally stumbled upon the world of startups, but deliberately choose to stay in it!